Materialen & Onderdelen

Vandaag was een zeer productieve dag, waarop wij als team ons hebben gefocust op de verschillende aspecten van het ontwerp. Veel ontwerp problemen hebben aangepakt en enkele zelfs al met zekerheid zijn opgelost.

Birgit en Raymond hebben de eerste arduino programma’s geschreven en getest op de LED’s die inmiddels binnen waren gekomen. Inmiddels is het al zo opgesteld dat de LED’s om en om aan gaan. Daarbij hebben ze ook al gekeken naar de aandrijving van de camera, dit programma is ook uitgeschreven. De camera kan getimed foto’s nemen m.b.v. de aansluiting met de arduino.

Schermafbeelding 2014-10-02 om 16.33.53

Mark is bezig geweest met het optimaliseren van het schaalmodel van de doom en dit te integreren in het daadwerkelijke model. Er bevindt zich nu een extra tussenring in de koepel die meer mogelijkheid biedt voor de plaatsing van de LED’s en ook zijn er al bevestigingen toegevoegd die de zwarte kunststof balletjes (die werken voor de belichtingslocatie) dicht genoeg bij het werkstuk brengen in het cameraveld. Hieronder is links een ¬†foto te zien van de plaatsing van de lichtpunten op het schaalmodel en rechts is dit digitaal uitgewerkt. Hier zijn ook al de extra verbindingsstukken te zien.

IMG_1417 IMG_1418

Ward en Ilonka zijn aan de slag gegaan met de bevestiging van de doom aan het statief van de camera. De doom mag natuurlijk niet in zijn geheel aan de lens van de camera hangen en daarom hebben wij een oplossing bedacht waarbij een extra onderdeel aan te pas komt. Het onderdeel past tussen de verbinding van de camera en het statief, waar het als het ware tussen geklemd zal worden. Het onderdeel zal uitlopen in een cilinder die om de lens zal zitten en vastgedraaid zal worden aan de doom. Dit onderdeel hebben we gemodelleerd met de opgemeten maten en enkele spelingen erbij ingenomen en hebben we laten 3D-printen om snel een goed idee te krijgen of het onderdeel zoals het nu is goed zal werken en aansluiten. Het is daarom nog afwachten hoe het eruit komt en of het misschien voor de vereiste sterkte toch nodig is om van metaal te maken en uit te frezen.

IMG_1412 IMG_1415

Be Sociable, Share!