Opschalen en Detaileren

Deze week zijn we weer enorm vooruit gegaan. Wachtend op de laser snijder en de 3D printer is er alleen nog niet veel om te laten zien. Wel gaan we natuurlijk gewoon door, de focus licht nu op de bevestigingen, passingen en detaillering.

Birgit en Raymond hebben een behuizing voor de electronica gemodelleerd, die op het moment van schrijven naar de 3D printer wordt gestuurd. De behuizing zal aan de camera bevestigd worden en bevat een Arduino, een relais en connectors voor de aansluiting op de dome en camera. Terwijl de printer print , storten zij zich verder op de bedrading en connectors van de LED’s. Waarschijnlijk zullen ze veel moeten solderen.

2014-10-09 11_07_29-Greenshot capture form

De camera/dome houder van Ward en Ilonka is vorige week mooi uit de printer gerold en doet wat hij moet doen op een paar kleine dingetjes na. deze week zijn de overgebleven problemen opgelost en toegevoegd aan het model.
Zodra de grote dome klaar is zal ook de passing en bevestiging getest worden en vervolgens geoptimaliseerd zodat de Houder V2 ook naar de printer kan.

IMG_6471

Mark is druk bezig geweest met het opschalen van de dome, met de computer is dat geen probleem, maar je loopt al snel tegen problemen aan zoals de grootte van het laser bed. Op IO is het bereik van de laser snijder 1100mm bij 800mm, wat het maken van een dome met een straal van 1 meter al iets moeilijker maakt. Maar door wat onderdelen in stukken te knippen met mooie vormverbindingen er aan is het gelukt om alle onderdelen op slechts twee platen te passen.

Screen Shot 2014-10-09 at 11.03.31 Screen Shot 2014-10-09 at 11.03.07

Be Sociable, Share!