Bevestiging en verder

Vorige week is ook de verbinding tussen de camera en de dome  getest. Het doel van dit onderdeel was de verbinding tussen het statief, de camera en de dome te vormen. Ook moest het er voor zorgen dat de cameralens en de dome gecentreerd stonden (dwz dezelfde middenas ) en dat de dome in verticale positie ondersteund word.

Uiteindelijk stond de lens door een assymetrie in het statief niet mooi in het midden en was de houder ogenschijnlijk niet geschikt om het gewicht van de dome te dragen.

Capture3

In de tweede versie van de houder is er wel voor gezorgd dat de lens in het midden van de dome staat. Ook is er besloten de dome op een andere manier te gaan ondersteunen om dit onderdeel te sparen, hier word later op gefocussed en allereerst zal de dome in horizontale positie (en dus zonder statief) getest worden.

Capture4 Capture5 Capture6 Capture7

 

Al met al zijn we flink opgeschoten en klaar om de opstelling daadwerkelijk te gaan testen en door te gaan naar de volgende fase, het daadwerkelijk gaan meten van glans en ons wat meer bezig gaan houden met de softwarekant van het geheel.

Verder zal de dome nog geoptimaliseerd worden, hoe kan deze in verticale positie mooi op zijn plek gehouden.  Ook moet deze het omgevingslicht uitbannen door de dome bijvoorbeeld met gordijnstof te bekleden en wordt er gekeken naar hoe de dome mobieler gemaakt kan worden. Een inspirirend idee hiervoor is de Hoberman Sphere, of dit principe toepasbaar is moet nog blijken.

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!