De eerste scan met de koepel!!

We hebben vorige week onze eerste scan gemaakt met onze koepel. Niet alle ledjes deden het, waardoor we de eerste scan met 35 ledjes in plaats van 45 ledjes gedaan hebben. Hieronder de filmpjes:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Zoals te zien is in het eerste filmpje, hebben we onze eerste test zonder afdekking van de koepel gedaan. Het resultaat van de scan is te zien in het tweede filmpje. Wij waren zeer tevreden met het resultaat, gezien de omstandigheden.

Deze week hebben we meerdere tests uitgevoerd met een afgedekte koepel, maar nog steeds met 35 ledjes. Dit omdat we moesten wachten op onze bestelling. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om RAW bestanden van de camera te bekijken. Dit is beter te bewerken. Er moest namelijk een lens en licht correctie worden toegepast. Hieronder een filmpje van een van de laatste tests. Het resultaat van de scan is veel beter.

YouTube Preview Image

De normals map ziet er een stuk beter uit, al lijkt het gescande object toch bol te lopen. Wij dachten dit opgelost te hebben door de lens correctie toe te passen, maar dit is niet het geval.

Na het scannen van een plat object waren we benieuwd hoe goed het zou werken met een meer 3D object. We hebben er voor gekozen om Epidoot steen in te scannen. Deze steen is zeer glimmend op verschillende punten. In het filmpje hieronder is goed te zien wat de glimmende delen zijn. Verder zit de normals map er ook goed uit.

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!