Hallo,

Wij zijn de enige echte gloss measurement groep in het Augmenting Prototypes project. Onze groep bestaat uit Mark Bachrach, Ilonka Boerkamp, Ward Groutars, Raymond Haan en Birgit Ligtvoet.

edit

Het doel van het Augmenting Prototypes project is om ervaring op te doen over het doen van onderzoek door middel van prototyping en het  verwerken van bevindingen in nieuwe prototypes. In het project wordt er nauw samengewerkt met onderzoekers, zo krijgen studenten ook inzichten in hoe prototypes worden gebruikt in de praktijk. De onderzoeker ofwel expert begeleid de studenten tijdens het project, de studenten helpen de expert bij zijn of haar onderzoek.

Onze expert/ onderzoeker is Willemijn Elkhuizen:

Willemijn doet onderzoek naar het repliceren van schilderijen, en welke aspecten van belang zijn voor het maken van waarheidsgetrouwe replica’s. Ze heeft al eerder een aantal schilderijen gescand om de textuur vast te leggen, van deze schilderijen zijn vervolgens prints gemaakt op een speciale printer van Océ. De replica’s zijn bestudeerd en een belangrijk commentaar was dat het schilderij een extreem egale glans heeft. Om dichter bij het originele werk te komen doet Willemijn dus momenteel onderzoek naar manieren om de glans van een schilderij te documenteren.

Be Sociable, Share!